Πώς προστατεύομαι από την ηλιακή ακτινοβολία και τι σημαίνει το SPF στο αντηλιακό μου;

Είναι λάθος μας να πιστεύουμε ότι ο ήλιος είναι βλαβερός μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες!!

Πρέπει πάντα να προστατεύω την επιδερμίδα μου απ΄τις ακτίνες του ήλιου , καθώς ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα , περνάει  σχεδόν το 50% της ακτινοβολίας απ’τα σύννεφα. 

Άρα, χρησιμοποιώ χειμώνα καλοκαίρι αντηλιακή προστασία, είτε αυτό είναι αντηλιακή κρέμα, είτε make up με δείκτη προστασίας.  Μπορώ να εμφανίσω ηλιακό έγκαυμα ακόμα και με 30’ έκθεσης στον ήλιο. Εξαρτάται απ΄το φωτότυπό μου. Γενικά, κατά μέσο όρο, ο χρόνος αντοχής του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να καεί είναι τα 20 λεπτά. Εκεί, ξεκινάει η χρησιμότητα του SPF που βλέπουμε πάνω στα αντηλιακά προϊόντα μας. Μας πολλαπλασιάζει το χρόνο που έχουμε μέχρι να δημιουργηθεί έγκαυμα στην επιδερμίδα μας.

Στην ουσία, το SPF είναι ο χρόνος προστασίας που δίνει το αντηλιακό σε κάποιον για να εκτεθεί στον ήλιο χωρίς να καεί. Δηλαδή, εάν στο δέρμα σας δημιουργείται έγκαυμα στα 25 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, με ένα αντηλιακό SPF 30, ο χρόνος αυτός που θα χρειαστεί για να καείτε ανέρχεται στα 25×30 , δηλαδή στα 750 λεπτά. Αυτός ο χρόνος, βέβαια, μειώνεται όταν βουτάμε στη θάλασσα ή όταν ιδρώνουμε. Γι αυτό το λόγο, ανανεώνουμε συχνά και φυσικά χρησιμοποιούμε το αντηλιακό πριν ξεκινήσουμε απ’ το σπίτι, τουλάχιστον 15’ πριν εκτεθούμε στον ήλιο.   

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας καλά πριν την πολύωρη έκθεσή σας στον ήλιο, πίνοντας χυμούς και νερό, γιατί η αφυδάτωση της επιδερμίδας είναι δεδομένη κατά την ηλιοθεραπεία!

Μη χρησιμοποιείτε αρώματα ή λευκαντικά προϊόντα με οξέα φρούτων πριν την έκθεση στον ήλιο, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αλλεργίας, ερεθισμών ακόμα και δυσχρωμιών.

Σας προτείνουμε επιλεγμένα προϊόντα αντηλιακής προστασίας, για να βρείτε εκείνο που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.