10 τροφές που χρησιμοποιούνται για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο περιέχουν έναν θησαυρό από αντιοξειδωτικά και υγιή λίπη που βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματός σας από μέσα. Αλλά μπορείτε, επίσης, να τα χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. 
Τα αβοκάντο περιέχουν χλωροφύλλη που βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής, νερό για την ενυδάτωση του ξηρού, ξεφλουδισμένου δέρματος και βιταμίνη Ε για την προώθηση της απαλότητας και την πρόληψη των ρυτίδων.

Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, μαγνήσιο βιταμίνες Α και Ε και ακόρεστα λιπαρά που διατηρούν το δέρμα σας υγρό, απαλό και ελαστικό.

Κακάο

Επειδή περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, μπορεί να προστατεύσει και να επανορθώσει το δέρμα από βλάβες και πρόωρη γήρανση. Είναι επίσης αντιφλεγμονώδες, επομένως καταπραΰνει την ερυθρότητα και τις κηλίδες, βελτιώνοντας τη συνολική επιδερμίδα του δέρματος.

Καρύδα

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας λόγω των αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του, μειώνοντας τις φλεγμονές, ενώ τα θρεπτικά λιπαρά οξέα του διατηρούν την επιδερμίδα λεία και δημιουργούν μια υπέροχη ενυδατική κρέμα. Η κρέμα καρύδας και το γάλα καρύδας είναι επίσης πολύ ενυδατικά και περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και χαλκού που συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος, αφήνοντάς το λείο και ελαστικό.

 

Καφές

Γεμάτος με υψηλές ποσότητες λιπαρών οξέων, στερολών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών, ο καφές προσφέρει μια υπέροχη σειρά από οφέλη για την περιποίηση της επιδερμίδας. Ο καφές χρησιμοποιείται ευρέως στην αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος, συνήθως σε κρέμες ματιών για την αύξηση της ελαστίνης και του κολλαγόνου για τη μείωση των επιδράσεων της γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές.

Αγγούρι

Μόνο ένα αγγούρι περιέχει Βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Φολικό Οξύ, Βιταμίνη C, Ασβέστιο, Σίδηρο, Μαγνήσιο, Φώσφορο, Κάλιο και Ψευδάργυρο. Αποτελούν επίσης κατά 95% νερό, καθιστώντας ιδανικά για ενυδάτωση, αντιγήρανση και καταπραϋντική ερεθισμένη επιδερμίδα. Είναι, επίσης, μια εξαιρετική επιλογή για όσους υποφέρουν με λιπαρό δέρμα. Τα αγγούρια μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής και των κηλίδων.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι τέλειο για την ενυδάτωση και την αποκατάσταση της επιδερμίδας σας. Τα υγιή λίπη στο ελαιόλαδο σφραγίζουν την υγρασία στο δέρμα σας αποτρέποντας τη χαλάρωση, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Το ελαιόλαδο έχει φυσικά λιπίδια που μοιάζουν με το σμήγμα του δέρματός σας και είναι γνωστό για τη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας.

Αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την εξωτερική επιφάνεια του δέρματος. Αποκαλύπτοντας έτσι μια πιο ομοιόμορφη όψη στο δέρμα μειώνοντας την εμφάνιση κυτταρίτιδας, ουλών και ραγάδων.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες ειδικότερα μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση ουλών ακμής και να αποτρέψουν τα βακτήρια που μπορεί να συμβάλλουν σε μελλοντικές εξάρσεις. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το πρόσωπό σας και να αποτρέψετε τυχόν ξεσπάσματα. Η παρουσία της βιταμίνης C βοηθά στη βελτίωση του ανομοιόμορφου τόνου του δέρματος, των μαύρων κηλίδων και της υπερμελάγχρωσης. Ο κουρκουμάς είναι ένας υπέροχος απολεπιστικός παράγοντας.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στα απολεπιστικά scrub. Απολεπίζει το ανώτερο στρώμα του δέρματος βοηθώντας την ενυδατική κρέμα να διεισδύσει βαθύτερα και να αποκαλύψει πιο απαλό δέρμα.