Διατηρώ την επιδερμίδα των χεριών μου υγιή και νεανική!

Το δέρμα μας στο πρόσωπο και τα χέρια είναι πιο εκτεθειμένο από κάθε άλλη περιοχή του σώματός μας στις κλιματικές αλλαγές, τον ήλιο, το κρύο, την υγρασία, τους ρύπους. Τα χέρια μας ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο, καθώς τα πλένουμε συχνά μέσα στη μέρα, αλλά έρχονται και σε επαφή με ισχυρά καθαριστικά, απορρυπαντικά, χημικά. Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο να εμφανίζουν τα χέρια μας σημάδια γήρανσης.

 

Πώς μπορώ να διατηρήσω το απαλό δέρμα στα χέρια μου;

  •  Όταν χρησιμοποιώ χημικά και ισχυρά καθαριστικά, φοράω πάντα προστατευτικά γάντια, ωστέ να είμαι σίγουρη πως το δέρμα μου δε θα έρθει σε επαφή με κάποιο από αυτά.
  • Χρησιμοποιώ κρεμοσάπουνα και αντισηπτικά με βάση τη γλυκερίνη ή αντίστοιχα απαλυντικά συστατικά, τα οποία είναι πιο κοντά στο φυσικό ph του δέρματος και δεν προκαλούν αφυδάτωση και ξηροδερμία. 
  • Δεν ξεχνάω, μετά το μπάνιο μου, να βάζω κρέμα χεριών ή ακόμα και απ’την κρέμα σώματος που απλώνω σε όλο το σώμα, να βάζω μια πλούσια δόση και να αλείφω στα χέρια μου.
  • Για ακόμα πιο σχολαστικούς, μπορώ να έχω δίπλα στο δοχείο του κρεμοσάπουνου στο μπάνιο μου, ένα ακόμα δοχείο με κρέμα χεριών και μετά από το πλύσιμο των χεριών μου, να φροντίζω και την ενυδάτωσή τους. (Πάντα το νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα, και ακόμη περισσότερο αν είναι ζεστό.)
  • Αν κάποιος ταλαιπωρείται από έντονα αφυδατωμένα χέρια, μπορεί να χρησιμοποιεί λάδι , το οποίο είναι ακόμα πιο ενυδατικό, αλλά για κάποιους είναι αρκετά λιπαρό στην υφή. 
  • Δεν ξεχνώ να κάνω peeling στα χέρια μου, όπως ακριβώς κάνω και στο υπόλοιπο σώμα μου. Ειδικότερα στην επιδερμίδα των χεριών, μπορώ να κάνω πιο συχνή απολέπιση, καθώς λόγω της καθημερινής ταλαιπωρίας το έχουν περισσότερη ανάγκη!
  • Εννοείται πως τους χειμερινούς μήνες χρησιμοποιώ πάντα γάντια, όταν βγαίνω απ’ το σπίτι για να προστατέψω την επιδερμίδα των χεριών μου!