Πώς να βελτιώσετε τον ανομοιόμορφο τόνο και την υφή του δέρματος σας.

Είναι αλήθεια ότι ο ανομοιόμορφος τόνος και η υφή του δέρματος μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε κουρασμένοι και γερασμένοι ασχέτως την ηλικία σας, και οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε κάποιο βαθμό ανομοιόμορφης μελάγχρωσης και υφής σε κάποιο στάδιο της ζωής μας.

Πώς όμως θα πετύχετε λαμπερή επιδερμίδα με φυσικό τρόπο;

Η κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής μας, οι ορμονικές αλλαγές και οι ουλές μπορούν να συμβάλουν στον θαμπό, ανομοιόμορφο τόνο και την υφή του δέρματος, κάνοντας σας να φαίνεστε κουρασμένοι και γερασμένοι πέρα από τα χρόνια σας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε 4 τρόπους για να καταπολεμήσετε τον αποχρωματισμό, τις σκούρες κηλίδες και το θαμπό δέρμα μια για πάντα!

1. Κάντε απολέπιση για καθαρισμό και αφαίρεση των νεκρών κυττάρων.

Η ανομοιόμορφη υφή του δέρματος είναι συχνά αποτέλεσμα της υπερβολικής συσσώρευσης νεκρών κυττάρων στο ανώτερο στρώμα του δέρματος και/ή των διευρυμένων πόρων. Αυτό προκαλεί το δέρμα να διασκορπίζει το φως αντί να το αντανακλά ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα την απώλεια λάμψης.

Οι μάσκες αργίλου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε φυσική απολέπιση χωρίς να είναι πολύ λειαντικές. Απομακρύνουν αποτελεσματικά τους ρύπους και την υπερβολική συσσώρευση σμήγματος, ενώ απομακρύνουν απαλά αυτά τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και λείο. Φροντίστε να κάνετε απολέπιση τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, στοχεύοντας τις περιοχές που αισθάνεστε ανομοιόμορφες.

2. Χρησιμοποιείστε βιταμίνη C για την υπέρχρωση.

Έχετε δει ποτέ μικρά σκούρα μπαλώματα στο δέρμα σας και αναρωτηθήκατε από πού προέρχονται και ποια είναι αυτά;

Αν ναι, ας ξεκινήσουμε λέγοντάς σας ότι ο όρος για αυτά είναι – υπερμελάγχρωση.

Προκλήθηκε από αύξηση της μελανίνης (υπερβολική έκθεση στον ήλιο) ή τραύμα στο δέρμα (όπως τη στιγμή που πειράζατε ακατάπαυστα αυτό το σπυράκι).⁠

Για να καταπολεμήσετε αυτά τα εντελώς ενοχλητικά σημεία και να επιτύχετε τον πιο λαμπερό, πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος των ονείρων σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε βιταμίνη C!

Ένα εξαιρετικά ισχυρό αντιοξειδωτικό που αφαιρεί αποτελεσματικά το θαμπό και παραμελημένο δέρμα σας και το μετατρέπει σε λαμπερό και αναζωογονημένο! Βοηθά να φωτίσει την όψη του δέρματος και να μειώσει τα σημάδια γήρανσης, όπως μελάγχρωση, βλάβη από τον ήλιο και θαμπάδα για να αποκαλύψει μια καθαρή επιδερμίδα.

Η προσθήκη βιταμίνης C στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα βοηθήσει στο ξεθώριασμα των υπαρχόντων μαύρων κηλίδων και στην πρόληψη νέων, αλλά να είστε υπομονετικοί με αυτό το προϊόν καθώς τα αποτελέσματα χρειάζονται συχνά περίπου 6 εβδομάδες για να φανούν, αλλά αξίζει τον κόπο – πιστέψτε μας!

3. Κρατήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Η καλή υφή του δέρματος είναι απαλή, λεία και καλά ενυδατωμένη.

Αν η υφή του δέρματος σας είναι τραχιά και ξηρή, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται θαμπό, κουρασμένο και να χρειάζεται λίγη λάμψη.

Όταν το δέρμα είναι ενυδατωμένο, αντανακλά το φως, κάνοντάς το να φαίνεται πιο δροσερό και λαμπερό. Χρησιμοποιείστε μια ενυδατική κρέμα και ορό ή μια κρέμα λάμψης για να επαναφέρετε τη ζωντάνια και τη φωτεινότητα στο δέρμα σας.

4. Να εφαρμόζετε πάντα κρέμα αντηλιακής προστασίας για να αποτρέψετε τα σημάδια από τον ήλιο.

Προκειμένου να προστατεύσετε το δέρμα σας από οποιαδήποτε περαιτέρω ζημιά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος, υψηλού επιπέδου SPF 30 (ή υψηλότερο) κάθε μέρα, είτε περνάτε τη μέρα σας στην παραλία είτε απλώς κάνετε κάποιες δουλειές στην πόλη.

Το δέρμα σας μπορεί να καταστραφεί ακόμη και σε μια συννεφιασμένη μέρα από τις βλαβερές ακτίνες UV, γι’ αυτό αναζητήστε σκιά και φορέστε καπέλο όποτε μπορείτε.

Κλείνοντας, το να έχετε έναν ανομοιόμορφο τόνο και υφή δέρματος είναι ένα από αυτά τα ενοχλητικά προβλήματα περιποίησης που δε σημαίνει το τέλος του κόσμου.

Είτε έχετε να κάνετε με σκούρες κηλίδες είτε με υφή, να είστε βέβαιοι ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για την επιτυχή αντιμετώπιση προβλημάτων ανομοιόμορφου τόνου και υφής δέρματος. Το υγιές δέρμα δεν είναι μια διαδικασία που θα σας δώσει αποτέλεσμα από τη μια μέρα στην άλλη, απαιτεί επιμέλεια, συνέπεια και χρήση φυσικών προϊόντων υψηλής ποιότητας για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.