5 Πράγματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ στο πρόσωπο σας.

Πόσες φορές έχετε πιάσει το εαυτό σας να ψάχνει διάφορες σπιτικές συνταγές για περιποίηση το δέρματος σας; Σίγουρα όλες αγαπάμε μια ωραία σπιτική μάσκα, αλλά υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να αποφεύγουμε.

Μοιράζομαστε μαζί σας τα 5 κορυφαία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο πρόσωπό σας. Αν ήδη χρησιμοποιείτε κάποια από αυτά… Χαλαρώστε, πάρτε μια ανάσα και όλα θα πάνε καλά! Έχουμε μερικές σούπερ εναλλακτικές λύσεις που θα σας βάλουν στον χαρούμενο δρόμο σας για να φροντίσετε καλύτερα το δέρμα σας!

Μαγειρική Σόδα

Είναι ένα ευέλικτο συστατικό κουζίνας που αποτελεί μια τέλεια φυσική εναλλακτική για τον καθαρισμό των επιφανειών σας. Ωστόσο, η μαγειρική σόδα πλήρους ισχύος πρέπει να μείνει μακριά από το πρόσωπό σας λόγω της αλκαλικής της φύσης. Η μαγειρική σόδα θα μπορούσε να χαλάσει την ισορροπία του pH του δέρματος σας και να αφαιρέσει το πολύτιμο προστατευτικό φράγμα ελαίων. Αυτό μπορεί να διαταράξει τα φυσικά βακτήρια στην επιφάνεια του δέρματος σας που βοηθούν στην πρόληψη της μόλυνσης και της ακμής. Το τελικό αποτέλεσμα; Δέρμα που έχει απογυμνωθεί ξηρό και πιο επιρρεπές σε μολύνσεις και εξανθήματα.

Συμβουλή: Αντί να χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε αυτούς τους πόρους και να μειώσετε την ανεπιθύμητη ακμή, επιλέξτε κάτι που θα κάνει απαλή απολέπιση αλλά δε θα διαταράσσει το προστατευτικό σας φράγμα λαδιού. Θα προτείναμε ένα απαλό καθαριστικό και μια εβδομαδιαία μάσκα προσώπου με άργιλο για την καλύτερη περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Χυμός Λεμονιού

Εάν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο για τα «πλεονεκτήματα περιποίησης δέρματος με λεμόνι», θα συναντήσετε πολλές υποσχέσεις γεμάτες ελπίδα, όπως η μείωση των λεπτών γραμμών και η λεύκανση του δέρματος. Τα λεμόνια είναι επίσης εμπλουτισμένα με βιταμίνη C, νιασίνη (βιταμίνη Β3) και κιτρικό οξύ (ένα AHA). Αλλά, προσοχή.  Μαζί με αυτές τις γνωστές χημικές ουσίες που αγαπούν το δέρμα, υπάρχουν επίσης κυριολεκτικά άλλες χημικές ουσίες που υπάρχουν στον χυμό λεμονιού και μερικές από αυτές δεν είναι τόσο καλές για το δέρμα σας. Ας πάρουμε για παράδειγμα το Psoralen – αυτή η χημική ουσία θα κάνει το δέρμα σας ευαίσθητο στο φως.  Αν λοιπόν απλώσετε χυμό λεμονιού στο πρόσωπό σας και μετά βγείτε στον ήλιο, μπορεί να προκαλέσετε στην πραγματικότητα φουσκάλες! Ο χυμός λεμονιού είναι επίσης πολύ όξινος και μπορεί να είναι εξαιρετικά ερεθιστικός για το δέρμα σας.

Συμβουλή: Αντ’ αυτού, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C, η οποία θα φωτίσει την εμφάνιση του δέρματος, θα βοηθήσει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, της μελάγχρωσης, της βλάβης από τον ήλιο και της θαμπάδας.

Ωστόσο, όπως τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις. Αποφύγετε την περιοχή των ματιών και το σπασμένο δέρμα και μη χρησιμοποιείτε ενώ το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, επομένως εφαρμόστε το στη νυχτερινή σας ρουτίνα.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλά σπιτικά scrub. Παρόλο που έχει μερικές υπέροχες απολεπιστικές ιδιότητες στα scrub σώματος, δεν είναι πάντα κατάλληλη για το δέρμα του προσώπου σας. Το δέρμα στο πρόσωπό σας είναι πολύ πιο λεπτό από το υπόλοιπο σώμα σας και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ερυθρότητα και ξηρότητα του δέρματος εάν δε χρησιμοποιείται κατάλληλα σε προϊόντα περιποίησης.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε ένα scrub ειδικό για το πρόσωπο με πιο μικρούς κόκκους για κάνετε απαλή απολέπιση. Σας προτείνουμε επιλεγμένα φυτικά και επαγγελματικά προϊόντα κατάλληλα για το πρόσωπό σας που θα σας προσφέρουν ότι χρειάζεστε, απομακρύνοντας απαλά τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας το δέρμα απαλό και λείο.

Ζεστό Νερό

Όσον αφορά το πλύσιμο του προσώπου μας, η καλύτερη θερμοκρασία είναι το χλιαρό. Το χλιαρό νερό βοηθά στη χαλάρωση της βρωμιάς, αλλά διατηρεί τα φυσικά ενυδατικά έλαια του δέρματος σας.

Αντιθέτως, το κρύο νερό δεν αφαιρεί αρκετά αποτελεσματικά τη βρωμιά και το πολύ ζεστό νερό θα αφαιρέσει την υγρασία από το δέρμα σας και θα το κάνει ευαίσθητο, ελαστικό και ξηρό.

Οδοντόκρεμα

Θα βρείτε πολλά άρθρα στο διαδίκτυο τα οποία προτείνουν τη χρήση οδοντόκρεμας για να ξεφορτωθείτε το ανεπιθύμητο σπυράκι σας. Ωστόσο, πόσο υγιές είναι αυτό για το δέρμα σας; Ακριβώς όπως τα λεμόνια, η οδοντόκρεμα περιέχει επίσης μια ολόκληρη δέσμη τυχαίων συστατικών όπως αλκοόλ, υπεροξείδιο του υδρογόνου και λαυρυλοθειικό νάτριο. Θυμηθείτε, η οδοντόκρεμα έχει σχεδιαστεί για τα μαργαριταρένια λευκά σας δόντια, όχι για το δέρμα σας! Αυτά τα ισχυρά συστατικά θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν ερεθισμούς, ευαισθησία στο δέρμα και ξηρότητα που με τη σειρά τους θα μπορούσαν να κάνουν την ακμή πολύ χειρότερη μακροπρόθεσμα.

Συμβουλή: Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν κάρβουνο ή άργιλο για να μειώσετε την ακμή.Διατηρήστε το δέρμα σας ασφαλές.

Εάν έχετε αμφιβολίες για κάτι, αφήστε το εκτός την καθημερινής σας περιποίησης. Επιλέξτε προϊόντα τα οποία έχουν σχεδιαστεί για τον τύπο της επιδερμίδας σας και τις ανάγκες σας και αν κάτι δεν είναι σχεδιασμένο για το δέρμα, αποφύγετε τη χρήση του.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό για το πρόσωπό σας να αποφύγετε τα ακόλουθα:

  1. Λειαντικά εργαλεία και συστατικά απολέπισης, όπως θρυμματισμένα καρύδια, ζάχαρη, αλάτι, τριμμένο καφέ.
  2. Οτιδήποτε πολύ όξινο όπως ο χυμός εσπεριδοειδών ή το ξύδι.
  3. Ταινίες για μαύρα στίγματα και peel-off μάσκες.