Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι δέρματος;

Με αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα χαρακτηριστικά των 3 τύπων δέρματος, ξηρού, λιπαρού και μικτού.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι δέρματος;

Ο τύπος του δέρματός μας προκαθορίζεται από ορισμένους παράγοντες όπως η ηλικία, η γενετική και το περιβάλλον όπως ο αέρας, ο ήλιος και ο κλιματισμός. Όλοι γενικά ανήκουμε σε μία από τις τρεις κατηγορίες τύπων δέρματος παρακάτω:

  • Λιπαρό
  • Ξηρό
  • Μικτό

Τώρα ίσως αναρωτιέστε, πού ανήκουν η ακμή, η ευαισθησία και η γήρανση; Λοιπόν, αυτές είναι στην πραγματικότητα καταστάσεις που μπορεί να συμβούν σε όλους τους τύπους δέρματος, αλλά τείνουν να έρχονται και να παρέρχονται. Είναι επίσης δυνατό να έχετε οποιονδήποτε συνδυασμό τύπου δέρματος και πάθησης ανά πάσα στιγμή.

Ας ξεδιαλύνουμε μαζί αυτούς τους τύπους δέρματος για να καταλάβετε καλύτερα ποιος ισχύει για εσάς.

Λιπαρό Δέρμα

Εάν τα παρακάτω συμπτώματα σάς είναι οικεία τότε ο τύπος του δέρματός σας θεωρείται λιπαρός:

  • Διευρυμένοι, σκούροι πόροι
  • Το μακιγιάζ σας δεν κρατάει πολύ
  • Έχετε πάντα μια γυαλάδα στο πρόσωπό σας

Συμβουλές: Το δέρμα σας προσπαθεί να σας βοηθήσει. Πιστεύει ότι δεν έχετε αρκετή υγρασία, επομένως στέλνει ένα σήμα “Βοήθειας” στο σώμα σας για να παράγει περισσότερη λιπαρότητα.

Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Ναι, φαίνεται εντελώς αντίθετο. Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο. Εάν το δέρμα σας νομίζει ότι του λείπει η υγρασία που ποθεί, περνάει σε κατάσταση κρίσης και δημιουργεί υπερβολικό σμήγμα.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι είναι πιθανό το λιπαρό δέρμα να είναι αφυδατωμένο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ενυδατικά συστατικά με μια ουσία που απορροφά και συγκρατεί την υγρασία, θα είναι απαραίτητα για να σας βοηθήσουν να εξισορροπήσετε αυτήν την παραγωγή λιπαρότητας.

Μια μάσκα προσώπου με άργιλο βαθύ καθαρισμού δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να απορροφήσει την περίσσεια λιπαρότητας, μειώνοντας τη γυαλάδα για αρκετές ημέρες.

Τα προϊόντα που θα θελήσετε να οπλιστείτε διαθέτουν μαλακτικά και υγραντικά, καθώς και συστατικά για να διατηρήσετε ισορροπημένη την παραγωγή λιπαρότητας του δέρματός σας.

Ξηρό Δέρμα

Ο τύπος του δέρματός σας θεωρείται ξηρός, εάν είστε εξοικειωμένοι με:

  • Αυτή την άβολη αίσθηση σφιξίματος αφού πλύνετε το πρόσωπό σας
  • Την τριπλή αίσθηση ξηρότητας και φαγούρας.
  • Μια θαμπή, κουρασμένη επιδερμίδα που ζητά λίγη λάμψη, ενυδάτωση και θρέψη.

Συμβουλές: Αποφύγετε οτιδήποτε θα στεγνώσει το δέρμα σας. Έτσι πράγματα όπως σκληρά καθαριστικά, οξέα (άλφα-υδροξυοξέα και βήτα-υδροξυοξέα) και αλκοόλ. Για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας απορροφά όσο περισσότερο γίνεται, πρέπει να κάνετε απαλή απολέπιση ( ΜΗΝ κάνετε επιθετικό τρίψιμο!) 2 ή 3 φορές την εβδομάδα και χρησιμοποιείστε ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, βιταμίνη Ε, ροδόνερο, πράσινο τσάι και αλόη που είναι όλα καλά για ξηρούς τύπους δέρματος.

Τα προϊόντα με τα οποία θα θέλετε να εφοδιάσετε τα ράφια του μπάνιου σας είναι ήπια, χωρίς άρωμα και φυσικά και είναι γεμάτα με ενυδατικά, προστατευτικά και ενισχυτικά συστατικά.

Μικτό Δέρμα

Ο τύπος του δέρματός σας θεωρείται μικτός, εάν είστε εξοικειωμένοι με:

  • Αναποφάσιστο δέρμα. Είναι στεγνό; Λιπαρό;
  • Μια ενοχλητική ζώνη t που είναι λιπαρή, έχει διευρυμένους πόρους και ξεσπάει από καιρό σε καιρό
  • Κάποια θαμπάδα που απλώς ζητάει λίγη ενυδάτωση
  • Φραγμένοι πόροι και πάντα παρόντα μαύρα στίγματα

Συμβουλές: Το μεικτό δέρμα μπορεί να ξεπεράσει τα όρια, παράγοντας λάδι σε ορισμένα σημεία – ειδικά στη ζώνη t -. Λαχταράει την ενυδάτωση, αλλά σας ζητά ευγενικά να παραλείψετε τα βαριά έλαια και τα συστατικά που φράζουν τους πόρους.

Πρέπει λοιπόν να στοχεύσετε την προσέγγισή σας. Μπορεί να μην μπορείτε να ρίξετε τον ίδιο ορό σε όλο το πρόσωπό σας, αλλά μπορείτε πάντα να επιλέγετε προϊόντα που δεν στεγνώνουν, καθαρίζουν τους πόρους και απολεπίζουν. Η ονειρεμένη ρουτίνα της μικτής επιδερμίδας σας είναι να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα στις σωστές περιοχές. Αυτό μπορεί να σημαίνει έλαια και κρέμες για να κλειδώνουν την υγρασία στις παρειές και το σαγόνι σας και μια μάσκα αργίλου για να απορροφά τη λιπαρότητα στο μέτωπο και τη μύτη σας.

Τα προϊόντα με τα οποία θέλετε να γίνετε φίλοι είναι γεμάτα μαλακτικά και ενυδατικά για ενυδάτωση και αυτά που βοηθούν το δέρμα σας να εξισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος.

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραπάνω, είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε το δικό σας τύπο δέρματος. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσετε καλύτερα ποια συστατικά θα λειτουργήσουν για εσάς και ποια όχι τόσο πολύ. Η αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσο εκπληκτικά είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε – ή ακριβά τα συστατικά – εάν δεν ταιριάζουν με το δέρμα σας, δεν θα έχετε τα σωστά αποτελέσματα. Και ποιος θέλει να ξοδεύει χρήματα σε προϊόντα που δεν του δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα;